Kanoê i Akuntsu, la meva visita

Aquesta producció de bandavisual és un documental que mostra el que va succeir davant la càmera de Marisol Soto Romero durant la seva visita a una comunitat de deu supervivents de les tribus Kanoê i Akuntsu, a Rondônia, Brasil.

Al 2000, vaig tenir l’oportunitat de viatjar a la vall del riu Corumbiara de Rondônia amb l’indigenista Marcelo dos Santos i conèixer als deu supervivents de les comunitats indígenes aïllades Kanoê i Akuntsu.

Marcelo havia forçat el contacte i havia fet pública la existència d’aquestes persones en la premsa brasilera i internacional. La terra on vivien havia estat venuda i el seu propòsit era evitar que les obliguessin a fugir o que les matessin.

La meva visita té lloc cinc anys després d’aquell primer contacte, quan la demarcació del territori i el seu dret a romandre en ell encara està per resoldre.

Vaig gravar el que anava passant davant meu i en tornar del viatge vaig decidir compartir-ho amb un muntatge mínim, pràcticament en brut.

Marisol Soto Romero
Kanoê i Akuntsu, la meva visita (2002) Documental, 58min.