Kanoê i Akuntsu, la meva visita

Aquesta producció de Banda Visual és un documental que mostra el que va succeir davant la càmera de Marisol Soto Romero durant la seva visita a una comunitat de deu supervivents de les tribus Kanoê i Akuntsu, a Rondônia, Brasil.

Unes paraules de l’autora:

“El 2000, vaig tenir l’oportunitat de viatjar a la vall del riu Corumbiara de Rondônia amb l’indigenista Marcelo dos Santos i conèixer als deu supervivents de les comunitats indígenes aïllades Kanoê i Akuntsu. Marcelo havia forçat el contacte i havia fet pública l’existència d’aquestes persones en la premsa brasilera i internacional. La terra on vivien havia estat venuda i el seu propòsit era evitar que les obliguessin a fugir o que les matessin. La meva visita té lloc cinc anys després d’aquell primer contacte, quan la demarcació del territori i el seu dret a romandre en ell encara està per resoldre. Vaig gravar el que anava passant davant meu i en tornar del viatge vaig decidir compartir-ho amb un muntatge mínim, pràcticament en brut.”

El podeu visionar en línia aquí:

“Kanoê i Akuntsu, la meva visita”, 58 min, 2001