Pallassos al Nepal

Aquesta producció de bandavisual és un recull de clips audiovisuals sobre l’expedició Elsa Moreno 2004 al Nepal

Aquí podeu veure el clip Amb una gorra

A l’octubre de 2004, Desastrosus Cirkus (Nou Barris, Barcelona) va organitzar una expedició de Pallassos sense Fronteres. Les actuacions van tenir lloc, principalment, en les províncies de Morang i Jhapa, a l’Est del Nepal, on estaven els camps de refugiats bhutanesos: allà vivien més de 100.000 persones i duien 14 anys esperant el moment de tornar a la seva terra, Bhutan, d’on van ser expulsats pel rei Jigme Singye Wangchuck.

L’existència d’aquests refugiats ha estat pràcticament desconeguda pels mitjans de comunicació massius, on les referències a Bhutan es limiten a destacar-lo com un país exòtic, de religió budista, aïllat de tot.

Aquí estem els que vam fer la gira pels camps de refugiats al Nepal

Els artistes també van actuar en una escola pública de Damak, en la comunitat rural de Urlabari i a Kàtmandu: hospital infantil Kanti, Teresa Academy de Maiti Nepal, centres Siphal, Sharad i Balmadir de NCO (Nepal Children Organization) i Centre de Recepció de Refugiats Tibetans.

Un altre clip, aquest es titula Rialles

Aquesta expedició es va poder realitzar gràcies a Elsa Moreno, una acròbata de Barcelona que al morir va deixar en testament uns diners per a tal menester, per això duu el seu nom. En la foto més avall mostrem una foto d’ella fent una acrobàcia.

Elsa Moreno a més de ser coneguda i recordada com a acròbata tenia una gran habilitat amb els jocs amb cordes

One thought on “Pallassos al Nepal

Comments are closed.